Co na szybki obiad? W ile minut można przygotować coś na ciepło do zjedzenia? Oto pytania, na które warto znać odpowiedzi, bo przecież na co dzień borykamy się z problemem typu: co na szybki obiad. No cóż, człowiek musi ciągle coś jeść, bo inaczej padnie. O ileż byłoby prościej, gdyby można się było najeść na zapas. Niestety, jeszcze takiego sposobu nikt nie opracował. Mało tego, chyba nawet nie ma na to nadziei, niestety. W takim układzie nie pozostaje nam nic innego jak przygotowywanie jedzenia. No, można też stołować się w restauracjach, ale nie wszystkich na taki luksus stać. Przeciętny Kowalski nie zarabia zbyt dużo i w związku z tym musi na każdym kroku oszczędzać. Wprawdzie nasi politycy obiecują nam świetlaną przyszłość, ale jakoś żaden z nich nie jest w stanie podać jakiś wiążących terminów, kiedy to nasza stopa życiowa ulegnie podwyższeniu. Zawsze pozostaje jednak mieć nadzieję, wszak ta umiera ostatnia.
Wróćmy jednak do zasadniczego tematu niniejszego artykułu, bo nieco odbiegliśmy od meritum, a mieliśmy mówić o tym, co szybko przygotować na obiad. Każda pani domu ma na pewno kilka takich dań. Jednym z nich jest kotlet schabowy z ziemniakami i surówką. W czasie kiedy gotują się ziemniaki zrobimy surówkę i usmażymy mięso. Szybki obiad przyrządzimy również wrzucając na wrzątek mrożone pierogi. Te można kupić w drodze powrotnej z pracy lub wyjąc z domowej zamrażarki. Oczywiście wcześniej trzeba było je zrobić i zamrozić. Na szybki obiad nadają się również pyzy z mięsem. Też mogą być mrożone. To tylko kilka przykładów, ale mogą być przecież inspirujące.

oytam.pl

[Głosów:0    Średnia:0/5]

BRAK KOMENTARZY

ZOSTAW ODPOWIEDŹ