Smażenie i gotowanie to podstawowe funkcje kulinarne, które raczej trzeba opanować, aby móc czerpać korzyści z tego, co się samodzielnie przygotuje. Bardzo często gotowanie stanowi mniejszy problem niż smażenie. Olej, który jest rozgrzany może odpryskiwać, to stanowić może utrudnienia. Szczególnie nieprzyjemna w kwestii smażenia staje się wątróbka. Oczywiście gotowanie potraw staje się zdecydowanie mniej absorbujące, zwłaszcza, jeśli dotyczy to warzyw. Gotowane mięso w zupie także nie stanowi większych kłopotów, ponieważ wystarczy je rozdrobnić na kawałki, usunąć tłuste elementy i umieścić w garnku z zupą czy inna gotowaną potrawą. W większości przypadków zdecydowanie chętniej uwzględniamy gotowanie, jako obróbkę termiczna pożywienia, jednak smażone posiłki także zyskują na sympatii. Proces smażenia jest może bardziej absorbujący, jednak przy odpowiednich ćwiczeniach praktycznych można nauczyć się tej trudnej sztuki gotowania oraz smażenia. Ważne jest to, na czym się Smazy mięso, ciasto czy warzywa. Oliwa jest jednym z najlepszych sposobów, aczkolwiek olej także jest dobry.

kochamdbam.pl

[Głosów:0    Średnia:0/5]

BRAK KOMENTARZY

ZOSTAW ODPOWIEDŹ