Bardzo często wszelkie konfitury sami sobie przyrządzamy wtedy są najlepsze smakowo. Konfitury przygotowane prze gotowania są bardzo dobre i wyróżniają się doskonałym smakiem. Natomiast do przygotowania tych konfitur należy wybrać dojrzałe owoce, które pozbawione są jakichkolwiek uszkodzeń. Owoce te powinny być zbierane podczas słonecznej pogody aby były bardzo dorodne i pyszne. Wtedy będą z nich bardzo dobre konfitury. Konfitury przygotowane na zimno mogą stać w lodówce i możemy dodać do nich galaretkę. Natomiast konfitury należy jak najkrócej gotować aby nie pozbawić ich zapachu i dobrego smaku. Jeśli gotujemy za krótko wtedy przechowywanie ich będzie niezbyt dobre. Bardzo często do konfitur dodajemy spirytus, który jest bardzo dobry wraz z konfiturami. Konfitury używamy do rożnych placków z dodatkiem alkoholi. Aby zachować kolor wtedy do konfitury możemy dodać sok z cytryny, który zachowuje kolor. Gotując konfitury należy ciągle mieszać gdyż po przypaleniu, pektyna ulega zniszczeniu.

stylizara.pl

[Głosów:0    Średnia:0/5]

BRAK KOMENTARZY

ZOSTAW ODPOWIEDŹ